lauantai 25. toukokuuta 2013

Leikkimökin aloitus

Tää päivä on puuhattu pihalla. Eilen isi kävi isomman neidin kans traktorilla hakemassa kuormallisen sepeliä leikkimökin perustuksia varten. Paluumatkalla tyttö oli nukahtanu traktorissa isin syliin.
Tänään hommat alkoikin sit jo ennen ku ite pääsin ees alakertaan. Nuo molemmat oli jo traktorissa, kun tulin kahvin ja paistetun ciabattan tuoksun perässä alakertaan.

On ollu vaan niin ihanan rento päivä tänään. Aurinko on paistellu niin lämpimästi, ettei pitkähihasta oo juuri tarvinnu. Mäkäräiset on parveillu lähinnä tuon isännän ympärillä, mikä on sopinu mulle oikeen hyvin. Yleisesti ottaen en miestäni suostu kenenkään kanssa jakamaan, mutta nyt kummasti pysyttelin kauempana, kun mäkäräisparvi pörräs siinä ympärillä. :)

Esikoinen autteli isiä ahkerasti perustusten tekemisessä.

Leikkimökki ei oo ihan virallisesti leikkimökki, vaan ostettiin tarkoituksella tuollainen isompi, jotta sitä voi sitten myöhemmin käyttää varastona tai tarvittaessa vaikka vierasmökkinä, jos joku haluaa mökissä yöpyä. Tytöt siellä ainakin melko varmasti muutaman vuoden sisällä nukkuvat, kun haluavat retkeillä. :) Kohta saadaan ottaa maalisuti käteen ja laittaa mökki sisältä ja ulkoa valmiiksi. Sitten onkin pikku willan tuparit tiedossa... :)

Omenapuut on musta ihania. Varsinkin sellaset oikeen vanhat ja vänkyrät. Sellasta ei vaan uuden talon pihaan saa. Onneks mummolassa on muutama hiukan vanhempi puu, ni saan sieltä ainakin oksia maljakkoon...Ja lopultakin eilen sain nuo muhkeat sohvat olkkariin. Saa nähdä kuinka usein niitä saa olla pesemässä ja kuinka kovasti niitä tarvii varjella, mutta onpahan ainakin hienot! Sopivasti voi lapset vaikka ruokapöydästä juosta vähän sohvalle pyyhkimään suutaan... Voi olla, että tulee vieraittenkin lapsia jokusen kerran komenneltua pesulle, kun meillä leikkivät. :D


Verhotkin saatiin olkkariin paikalleen. Veikkaan, että nekin vaihtuu vielä puhtaanvalkosiin... Minkäs väriset verhot laittaisit tähän olkkariin?


Sohvapöytä tulee varmaankin vielä vaihtumaan joksikin. Visiona on ollu jo kauan, että olkkarissa on kaks valkosta sohvaa vastakkain ja leveistä harmaista lankuista tehty pöytä välissä. Katsotaan, löytyykö jostain materiaalit sellasen suunnittelemani pöydän tekemiseen joskus, vai keksitäänkö jotain muuta...


Ilta-aurinko paistaa ihanasti tohon olkkariin, mutta se asettaa kyllä tälle kuvaamiselle vähän haastetta. Olis kiva vangita auringonsäteet kuviin, mutta vastavaloon kuvaaminen ei oo ihan helpointa. Ainakaan tällaselle amatöörille...Toivottavasti nää lämpimät aurinkoiset säät jatkuu, ni pihalla olis kiva olla... :)


3 kommenttia:

 1. Isäntä se vaan jaksaa rehkiä! Eipä näköjään kauaa jaksanu huilia;). Onneks sentää uus willa on vähän pikkusempi projekti:). Silloin ammoisina aikoina kun tytöt oli pieniä meidänkin tontille nousi leikkimökki...nykyään se toimii meidän karvakorvien kotina!
  Meillä on muuten kans isännällä ja pojalla yhteinen projekti mökillä, he nimittäin rakentavat puuhun majaa. Viime syksynä sitä aloteltiin ja kesälomalla olis tarkotus jatkaa, kunhan saadaan rästihommia ensin alta pois!

  Niin ja ihan huippu makee teidän uus sohva!

  VastaaPoista
 2. Kiva blogi sinulla. Tulen paremmalla ajalla uudelleen vierailemaan ja katsomaan aiempia postauksia. Liityin lukijaksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja tervetuloa joukkoon. :) Täällä on tosiaan kotia rakenneltu parisen vuotta ja nyt pikkuhiljaa pääsee sisustusmietintöihin ihan tosissaan. :)

   Poista

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)