perjantai 5. huhtikuuta 2013

Upotuksia ja ovia

Niin se isyysloma (lue: loma palkkatöistä --> lisäaikaa raksalla) päättyi ja arki alkoi. Paljon saatiinkin kyllä isyysloman aikana hommia eteenpäin.
Suurin juttu oli ehdottomasti laatoitukset ja saumaukset.

Väliovia on taas muutamat laitettu paikoilleen. Tässä on pesuhuoneen ovi.


Portaiden alle tuleva komero sai myöskin oven. Seinät on pohjamaalattu. Vielä tarvinnee vähän hioa pintaa ja sit nämäkin seinät saa tapetoitua. Tän komeron takia eteisen katosta puuttuu vielä hiukan paneelia ja lattiasta muutama pala laminaattia...


Keittiön seinän takana on tää toinen alakerran vaatehuone, johon myös laitettiin ovi. Siistiyty tuo alakerta paljon, ku ovi vedettiin kiinni. Vaatehuonehan onkin sitten vielä täysin kesken. Väliseinien eristykset laittamatta ja seinät levyttämättä sisäpuolelta jne. Mut ne on oikeastaan sellasia hommia, mitä voi tehdä vaikka sittenkin vasta, kun jo asutaan tuolla...Keittiötä on saatu taas paljon eteenpäin. Ekassa toimituksessa yksi työtaso oli väärän kokonen ja sen vuoksi keittiön asennus on vähän joutunut odottelemaan, mutta aika nopsaa uus taso saatiin, ni nyt on hommatkin jatkuneet. Vielä tosin puuttuu kohtuuttoman paljon muita osia...

Tässä pähkäillään altaan upotusta. Upotusreiästä täyty tehdä jopa hiukan alla olevaa kaappia isompi ja ensin tuntu siltä, ettei allas mitenkään mahdu kaappiin, mutta taisipa sinne sitten muutama milli jäädä tyhjää molemmin puolin. :)


Ja tässä sitten allas paikoillaan.
Ostettiin tällainen Blancon Silgranit®-kivimassaa oleva allas. Pitäis olla lähes naarmuuntumaton ja kertää jopa 280 °C. Pitäis kestää kaikkia keittiössä käytettäviä happoja ja emäksiä, olla hygieeninen ja helppo puhdistaa. Saa sitten nähdä, miten toimii... Tää oli vähän kompromissi. Mä olisin halunnu sellasen vanhanaikaisen maalaisromanttisen posliinisen ja mies taas ihan perusaltaan... Melkeinpä ainoita asioita, joissa on jouduttu rakentamisen aikana kättä vääntämään, mut eipä sitten kumpikaan saanu tahtoaan läpi. ;) Ja tää on vieläpä väriltään ihan samaa kuin tuo taso...
Induktiotaso on upotettu myös paikalleen...


Liesitason viereen laitettiin tällanen upotettava pistorasia, koska tuo tasojen nurkkakohta jätettiin tyhjäks eikä laitettu mitään kulmakaappia sinne... Mahtuu siis laskeutumaan tuonne tason alle... Vieressä on lisäks tollanen keskuspölynimuriin yhdistetty roskaluukku, jonne voi lakaista muruset pöydältä. Luukku on vielä kiinnittämättä kunnolla, mutta pitäis olla sitten kiinnitettynä ihan tasossa kiinni.... Sen olis voinu sijoittaa myös sokkeliin, mut yleensä tulee kuitenkin rikkaimurilla kerättyä murut lattialta, ni laitettiin tää nyt sitten pöydälle. Senkään kätevyydestä ei oo tietoa, mut aina voi kokeilla. :)


Ja sähkäri kävi tosiaan joku aika sitten laittamassa rasioita paikoilleen...
Onhan se melkein luksusta, että saa laitettua valot seinästä sinne huoneeseen, missä niitä tarvii.


Laatat on nyt paikoillaan niin pesutiloissa, kodinhoitohuoneessa kuin vessoissakin. Kaikki on myös saumattu, mutta pesemiseen meneekin sitten aika kauan. Lattialaatta varsinkin on haastava, koska on melko karheapintainen... Saumalaastikin täytyy oikeen tosissaan pestä siitä laatan pinnasta pois... Toivotaan, että lattialaatta on karheutensa vuoks sitten myös turvallinen tuolla pesutiloissa. Silikonit vielä nurkkiin, ni voi käytännössä kytkeä vedet tänne...Aina ei kaikki mee niin ku toivoo.
Eilen pääsin taas pitkästä aikaa tapetoimaan. Laattojen saumauksen vuoksi kodinhoitohuoneessa oli teipattu tapetin alareuna. Teipit oli jääny muutamaks päiväks tapettiin, ja tässä lopputulos. Kyllä harmitti, kun mulla ei muutenkaan tätä tapetointiaikaa kovin usein ole, mut täytyy nyt sitten pari vuotaa irrottaa ja laittaa uudet tilalle. Onneks tapettia on vähän ylimäärästä...Tässä vielä hieman auringonlaskua parvekkeelta katsottuna.
Voi olla aika hieno paikka tuo parveke... :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)