maanantai 28. tammikuuta 2013

Tapetointia ja kattojen panelointia

Tammikuussa on tullut kyllä todella paljon valmista pintaa. Tuntuu oikeastaan ihan hassulta, et yhtäkkiä se työ, mitä tehdään, onkin jo lopullista ja näkyvää. :D

Tässä on nyt se askarteluhuone kokonaisuudessaan tapetoitu. 
Tapetti on Cole & Son, Pavilion Stripe 84/6040. 

Esikoisen huoneessa on nyt myös kaikki seinät valmiina. Tässä aloitellaan ensimmäisen rullan parissa.
Nää tapetit on sen verran vaaleita ja hentoja sävyltään, etten saanut muokkailematta värejä kohdilleen, mutta laitan tiedot, jos jotakuta kiinnostaa kyseiset tapetit.


Ikkunaseinälle ja oviseinälle tuli harmaata hentoa raitatapettia, 
Vintage Rose, Galerie: G45045.
Prinsessahan olis tietenkin varmasti tykänny, jos kaikki seinät olis pinkkiäkin pinkimmät, mutta yritin valita tapetit hieman pidemmälle aikavälille. Nää pitäis nyt mun mielestäni kelvata aika monta vuotta, koska sisustuksella pystyy paljon vaikuttamaan huoneen värimaailmaan.


Ovelta katsottuna oikealle seinustalle tuli samasta kirjasta lila-valko-vaaleanpuna-harmaata raitatapettia. Tosi nättiä. Harmi, ettei värisävyt näy kuvassa kunnolla.
Vintage Rose, Galerie: G45064.


Ja ovelta vasemmanpuoliselle seinälle samaten samasta kirjasta ruusutapettia ihanilla teksteillä ja postileimoilla...
Vintage Rose, Galerie: G45082.Melko hillityt sävyt siis.
Ja hyvä niin, koska leluista tulee kyllä ihan riittämiin sitä väriä. :)
Tästä tuli kyllä ihana huone. Pääsis jo sisustamaan... 

Yläkerran aula on seuraava kohde. Katto on paneloitu nyt siis kokonaan. Seinät on kittailtu, hiottu, kittailtu, hiottu, maalattu, hiottu, kittailtu, hiottu, maalailtu, hiottu. Työvaiheita on siis ollu melkosen paljon!! Mutta ainakin nyt on näyttäny siltä, että seinät on tosi hyvät tapetointiin. Ei näy kuoppia eikä patteja. Nekös olis ärsyttäviä, jos näkyis sieltä tapetin alta.


Tähän on nyt laitettu jo hiukan toista seinää. Tänään olis tarkoituksena mennä vielä urakoimaan seiniä eteenpäin, onhan tässä nyt vielä mulla kymmenen päivää laskettuun aikaan... ;)

Tapetti on samasta kirjasta kuin esikoisen huoneessa.
Vintage Rose, Galerie: G45012.Meen makkarin ja vaatehuoneen välissä on tällainen johtoviidakko. Teknisestä tilasta on nostettu johdot tuolta seinän välistä ylös. Nyt on kaikki johdotkin saatu vedettyä, ni tää viiminen seinäpätkä ylhäältä saatiin levytettyä... Vielä tarvii siis täältä hiukan kitata, hioa ja maalailla. Tosin muut seinät onkin jo hyvällä mallilla...
Jos vauva päättää antaa vielä odotuttaa itseään, mun pitäis aloitella vielä makkarin tapetointia tällä viikolla.Vessojen ja pesuhuoneiden laatat odottelee asennusta... Lähes kaikki seinät tulee siis tuolla vaaleemmalla laatalla. Tummasta tulee vaan tehosteita. Lisäks tulee koristelaattaa, josta nyt tässä ei oo kuvaa.
Vessat, kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna laatotetaan lattioista tuolla tummalla ruskeanmustalla laatalla.


Viime viikolla käytiin keittiöfirmassa hoitamassa loputkin jutut kuntoon. Vaikka kaikki periaatteessa olikin jo selvillä, ni silti vaan pari tuntia siinäkin vierähti, kun pohdittiin kaikkia pikkuseikkoja... Nyt vaan odotellaan, että nekin ihanuudet saadaan talolle...

Alakerrassa on aloiteltu kattojen panelointeja. Kirjastohuone on valmiina ja tänään aloitellaan olkkarin kattoa... Paljon kaikkia muitakin pienempiä juttuja toki koko ajan tehdään, mutta kun en oo kynän ja paperin kanssa seuraamassa vieressä, ni en ees aina tiedä, mitä kaikkea päivän aikana on tapahtunu...

Joka tapauksessa hommat on edenny tosi hyvin. Juhannus on ollu alusta asti kaukaisena tavoitteena. Nyt siihen ei oo enää ku viis kuukautta. Eiköhän se sit sitä tarkoitakin, että valmista pitäis alkaa jo tulla pikku hiljaa... :) Muuttoa odotellessa...


6 kommenttia:

 1. Kauniita tapetteja olet valinnut teille. Ehdoton suosikkini on tuo ruusutapetti (Vintage Rose, Galerie: G45082), ihanan romanttini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toi ruusutapetti on kyllä tosi hienoa. Ja varsinkin, ku siinä on noita tekstejä ja leimoja, ni on ehdottomasti tätä päivää. Muuten tuosta ruusukuviosta tuleekin mieleen oma lapsuudenhuoneeni. Jonkun aikaa jouduin kamppailemaan sen kanssa, et pystynkö laittamaan vanhaa tapettiani muistuttavaa tapettia tytölle, mut kun se tuolla seinässä nyt on, ni oon tyytyväinen. :)

   Poista
 2. Kyllä siellä niin reippaasti vie tapiseerataan!
  Mutta niin sitä tuntui ittellä ainakin virta raskausviikkojen
  myötä lisääntyvän- loppukiirus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, loppukiri. ;) Tänäänkin olin jatkamassa taas tapetointeja. Nyt on vaan paljon helpompaa, kun ei tarvi enää kiivetä yläkertaan tikkaita, kun pääsin jo alakertaa tapetoimaan. :)

   Poista

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)