perjantai 11. tammikuuta 2013

Vaaleutta!

Kuluneella viikolla on kovasti talolla huoneet muuttuneet.
Lähes kaikki seinät on jo ehditty pohjamaalata!

Joskus kauan aikaa sitten näin jossain talossa pyykkikuilun, ja siitä asti oon tienny, et meille tulee sellainen, mikäli talo joskus rakennetaan. No nyt on pyykkikuilua varten putki asennettuna. Vielä kun saadaan kaappi ja korit pyykeille, ni se alkaa vaikuttaa toimivalta. :) Tässä alla (hämärä puhelinkuva) näkyy eteisen puolelta pyykkikuilua. Se täytyy jotenkin sitten naamioida myöhemmin, mutta on nyt sellaisella korkeudella, että tuohon alle sopii hyvin vielä vaatekaappikin...


Jännä, miten valkoinen avartaa ja tekee valoisammaksi.
Portaista on nyt pyydelty tarjouksia ja ihan hyvät kaupat taitaa olla tulossa.
Koska portaitten alle tulee vaatehuone, tai ehkä se saattaa olla joku kaiken turhan krääsän säilytyskomero, portaat tarvii tehdä umpeen. Pitkän mietinnän jälkeen päädyttiin kokovalkoisiin, mutta portaidentekijä suositteli mieluummin askelmiin vahvasti valkolakattua sen kestävyyden vuoksi. Sellaiset nyt sitten laitetaan.


Pikkuneiti on koko rakennusprojektin ajan kulkenu mun mukana ahkerasti raksalla. Joskus toki viettää aikaa tien toisella puolella mummolassa, mutta paljon on koitettu pitää meidänkin mukana, että sais olla äidin ja isin kanssa hommista huolimatta. Hyvinhän tuo on siellä viihtynyt, kun on vaan tarpeeks tekemistä. Nukenvaunut, polkutraktorit, värityskirjat, sählymailat, muoviset pikkuhahmot, keilapelit, muumiteltat... Onhan sitä tekemistä siellä aika paljon. Nyt uusimpana juttuna on ollut oma pieni työkalupakki ja VASARA! :) Gybroc-levyyn saa vieläpä pienillä voimilla helposti itsekin naulan kiinni... Ja täytyy sanoa, että taitaa tyttö tulla vasarointihommissa enemmän iskään, sillä lähes tulkoon joka lyönnillä osuu naulaan eikä sormeensa niin kuin äitinsä. ;)Kodinhoitohuone näytti hetki sitten vielä tältä, mutta nyt sekin on jo kokenut muodonmuutoksen.


Tässä on hieman näkymää tulevasta portaikon kohdasta. Tuo aulaseinä onkin varmasti sitten haastavimpia tapetoitavia, koska on käytännössä kahden kerroksen korkuinen...Yläkerran aulassa on seinät maalailtu kertaalleen.Ja lastenhuoneet on myös maalattu. Vasemmalla esikoisen huone ja oikealla vauvan huone. Näiden huoneiden väliseen seinään tehtiin tuollainen pykälä, jotta kumpaankin huoneeseen saisi vaatekaapit "upotettuina". Vauvan huoneeseen nyt varmasti ainaki siihen kohtaan tulee kaappi, mutta toisessa huoneessa on ehkä enemmän vaihtelumahdollisuuksia, joten se on vielä mietinnässä. Haluaisin vaatekaapeiks jotkin muut kuin ihan perinteiset liukuovikaapit, mutta katsotaan, mitä sitten löytyy, kun niitä tarvittais.


Ja tää huone tulee toivottavasti olemaan lähinnä äidin valtakuntaa. :D Tänne saan kasata kaikki askartelu- ja ompelujuttuni. Nyt täällä askarteluhuoneessa on pohjamaalin päälle vedetty jo yksi tasoitekerros.


Ja aulasta meidän makkariin päin. Kaikkialle laitettiin yleisvaloiksi tuollaiset upotettavat ledit. Vaikeita nuo valojutut, kun ei haluais kovin kylmänväristä valoa. Nää vaikuttaa ainakin toistaiseks ihan hyvänvärisiltä.


Ja meidän makkarissakin on seinät jo maalattu ekaan kertaan. Tuossa lattialla odottais kasa tapetteja sitä hetkeä, että ne pääsevät seinälle. Todennäköisesti kuitenkin laitetaan kattopaneelit ensin, ni ei vaan vahingossa paneeleilla raapita tapetteja... Neljä viikkoa olis laskettuun aikaan. Saa nähdä, ehdinkö ennen sitä aloitella tapetointeja...


Ja vielä yläkerran aulaa toisesta suunnasta. Eli oikeanpuoleinen oviaukko vie yläkerran vessaan ja vasemmanpuoleinen meidän makkariin...Tällaista tänään. Nyt nautin harvinaisesta herkusta, nimittäin pikkuneiti meni mummilaan täks päiväks ja mä ehdin olla koko päivän yksin kotona...

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)