lauantai 26. huhtikuuta 2014

Pihalla

Pihatyöt on aloiteltu.
Tässä vähän näkymää leikkipiha-alueesta ennen töiden aloittamista.
Etupihalla ei siis ole vielä muuta kuin nuo viime syksynä nostellut kivet tuossa kiveyksen reunalla.


Pihaan tultaessa jää toiselle reunalle isohkot kallioalueet. Näitä haluan hyödyntää jotenkin kivasti istutusten kanssa, mutta suunnitelmat ei oo vielä juuri edenneet.Ja pihatien päässä on oja, joka pitäisi aidata niin, ettei jalkapallot tai lapset putoile sinne. Nyt siinä on ollu raksa-ajan nuo kolme aitaelementtiä ja verkkoaita, mutta jotain vähän harkitumpaa siihen tarvis laittaa...


Tässä on tällanen alue, mihin vois sijoittaa esim. polttopuuvaraston ja mahdollisesti vaikkapa kompostin.


Mutta hommat aloiteltiin siis tuolta leikkipihan puolelta. Keinujen alle laitettiin haketta, kun ensin oli saatu kaivettua sieltä iso kasa kaameita kiviä pois. 


Leikkimökin vasemmalla puolella on siis keinut ja oikealla puolella tällanen alue, mikä jää varmaan lähinnä nurmikolle...


Keinujen edestä kaivettiin niitä kiviä, ja sitten poistettiin tällanen kanto. Nyt sen alueen voi saada nurmikolle, kun vaan hieman tuo maata siihen vielä...


Kun kanto saatiin pois, alue näyttikin jo vähän siistimmältä. Keinujen edessä oli myös yks pieni mänty, mikä kaadettiin.


Syksyllä istuttelin elämäni ekat kukkasipulit maahan ja sieltä ne nyt on lähtenyt kasvuun. Jännältä tuntuu, mut toisaalta luulen, et tähän voi myös hurahtaa. :D


Lasiterassin puolella on nyt sitten tämänhetkinen projekti. Lasiterassille laitetaan varmaankin terassilaudasta lattia ja vaikka sitä katettua terassia on ihan kivasti, niin ajattelimme kuitenkin tehdä vielä sen eteen perinteisen terassin, jonne voi sijoittaa ruokailuryhmän.
Tällä kertaa tällaiset hyvin nopeat kuulumiset meiltä. Nyt vedän takin päälle ja painun takas pihalle. Aurinko paistaa, lämpötila parissa kympissä ja pikkuneiti päikkäreillä.
Taidan kasailla uudet terassille tulevat tuolit valmiiksi, jos vaikka päiväkahvia pääsis niissä juomaan. :)

Auringonsäteitä myös sinne! :)

8 kommenttia:

 1. Täälläkin on ollut niin lämpimät ilmat, että pari päivää on kulunut ihan ulkosalla.
  Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tuo lämmittävä aurinko saa vaan mielellään lähtemään pihahommiin. Ihanaista loppuviikkoa sinnekin! :)

   Poista
 2. Näyttää mahtavalta. Kiva postaus. Tuo on niin jännää saada rakentaa kaikki alusta asti itse. Ja minusta terassia ei voi ikinä ollaa liikaa. Mehän ollana tehty terassi koko talon ympäri ja vielä vähän suunnitelmissa tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Meilläkin voi olla, että terassia laajennellaan vielä lisääkin, mut katsotaan... ;) Kyllä tuo tosiaan on jännää ja samalla myös hirmu haastavaa rakennella kaikki alusta asti. Kun ei oo pihan laittamisesta minkäänlaisia kokemuksia ennestään, tuntuu, että projekti on ihan hirmu vaikea. Ja kun on vielä luonteeltaan sellanen, että haluais saada suunniteltua homman kerralla loppuun, vaik toteutus sitten ei samana kesänä oliskaan... Mut eihän sitä nyt mitenkään pihan suunnittelua saa kerralla tehtyä. Toisethan sanoo, että pihaa tehdään koko loppuelämä. Siihen sitä varmaan täytyy tyytyä. ;) Toivotaan nyt sitten vaan hyviä terassikelejä ja vähän ötököitä! :)

   Poista
 3. Moikka Riina, kivoja kuvia sinulla, ja teidän pihassa on tilaa ja mahdollisuuksia rakennella vaikka mitä. Ja oli taas tosi hauskaa huomata jälleen kerran samanlaisia ajatuksia meillä rakentamisen osalta eli meidänkin lasiterassin jatkeeksi olen suunnitellut tuollaista terassia, johon saisi ruokapöydän & tuolit sekä mahdollisesti keinun. Tosin meillä terassinteko saattaa olla ensi vuoden projekti, kun pitäisi seuraavaksi aloitella ylekerran parveketta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo meillä on täällä lääniä kyllä. Joku vaan kun hoitais kaiken. :D Parveke on kyllä niin kiva olemassa. Iltaisin kun laitetaan lapset nukkumaan, ehditään istuskella siellä tovi rauhassa. Lasiterassilla kun on iltasin ötököitä jo paljon, ni saa tuolla parvekkeella olla niiltä rauhassa. :) Pientä hienosäätöä meidänkin parveke vielä vaatii, mutta käyttökunnossa jo on. Tsemppiä teille!

   Poista
 4. Ajattele miltä piha näyttää 10-vuoden päästä :)

  VastaaPoista

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)