perjantai 24. tammikuuta 2014

Askarteluhuoneessa

Tää huone on odotellu postausvuoroaan jo pitkän tovin. :)
Suurin viivästyksen aihe on ollu se, että mun tuunailuni jämähti paikoilleen.


Ennen joulua käytiin ostamassa tietokonepöytä ja tuo vitriinikaappi askarteluhuoneeseen.
Ne saatiinkin kivasti paikoilleen. Halusin askarteluhuoneeseen kaapin, minne saa kaikkea mahdollista tavaraa siististi järjestykseen.


Tuolta löytyy nyt sitten paperitavaraa yhdestä laatikosta, leimailutarvikkeita toisesta, nauhoja omasta laatikostaan, inspiraatiokirjoja jne.


Syksyllä löysin kirppikseltä tällaset kellertävät ja kuluneet tuolit. Koska hinta ei ollu kovin paha, päätin laittaa ne kuntoon. Sijoituspaikkakin oli heti selvillä. Askarteluhuoneen pöydän ympäriltä puuttui vielä toimivat tuolit, joten ne saisivat kodin sieltä. :)



Tuolien istuinosat oli valmiiks irti, joten ei tarvinnu muuta kuin päälliset irrotella. Ne taisivatkin olla ihan alkuperäiset. Olivat vanhoilla nupinauloilla kiinni.


Ensin ajattelin laittaa vaan uudet päälliset, mutta sisältä löytyneet "pehmusteet" ei oikeen houkutellu, joten laitoin väliin ylimääräisenä lojunutta superlonlevyä ja vanulevyä. Nuo vanhat täytteet oli aivan järkyttävän pölyiset, joten oli kyllä syytäkin vaihtaa.


Tuolit on selkeesti käsityönä tehtyjä, koska istuinosat ei sovi kuin omaan tuoliinsa. Iästä en osaa sanoa mitään. Tuolien pohjaan oli kirjoitettu varmaankin kappalenumerot. Toisessa oli 20 ja toisessa 21. Lisäks tuoleissa oli ruskealla tollaset koristemaalaukset. Ne vois ehkä joskus tehdä vielä noihin valmiisiin tuoleihin vaikkapa harmaalla, kas kun en sitä aiemmin keksinytkään.


Tuolien rungot saivat pintaansa valkoista maalia.


Istuinosat verhoilin pellavalla. Ei välttämättä käytössä kovin pitkäikäiset kulutuksenkestoltaan, mutta saa sitten ainakin vaihtelua, kun verhoilee joskus uudestaan. :)


Tein koristukseksi vielä tällaiset numeroidut jutut istuimiin. Nyt kaikki sitten tietää, että tämä on juuri se 21. tuoli. ;)



Ja tässä vielä uudistettu pari. ;)


Tuolit pääsivät siis askarteluhuoneeseen tuon kirppislöytöpöydän molemmin puolin.




Moniko teistä ihanista lukijoistani tykkää askarrella?
Mulla oli siitä aiemmin sellanen 90-lukufiilis, mutta sitten näin yhden kaverin tekemiä kortteja, ja käsitykseni askartelutermistä päivittyi tälle vuosituhannelle. :D

Tää kortti, minkä tekniikoita nyt vähän teille esittelen, ei oo mikään vaikea, koska näitä tein joulukorteiksi.
Ei oikeen monen kymmenen kortin tekemiseen viitsi kauheesti kulutella aikaa, joten jotain yksinkertasta ja silti nättiä pitäis aina keksiä. (Joo, älkää antako nyt näitten joulujuttujen häiritä, vaan poimikaa ne ideat tästä...)

Ensin tarvitaan siis leimasin. Käytän lähes vallan akryylileimasimia, jotka kiinnitetään niille tarkoitettuun muovilevyyn. (Tyhjä cd-rasiakin toimii hätätapauksessa. ;) )


Sitten väriä ja kuva painetaan korttipohjalle tai sille paperille, mihin sen nyt sitten ikinä haluaakaan. 
Nuo Distress-värit on hyviä ja niistä löytyy sävyjä aivan hirveästi! Tuo kuvassa näkyvä on lempparini.


Toinen, vähän haastavampi leimailutekniikka on seuraava: Tarvitaan leimasinväri (tai erityisesti tähän tarkoitukseen oleva väritön muste), leimasin, kohojauhetta ja kuumentava apuväline.
Itse käytin tässä mustaa väriä. Kuva leimataan paperiin, ja ennen kuin se ehtii kuivua, päälle ripotellaan reilusti kohojauhetta. Kannattaa käyttää aluspaperia, jotta ylimääräiseen saa koputeltua takaisin purkkiin.

Yläpuolella näkyy pelkkä musta väri. Kohojauhe tarttuu siis musteeseen kiinni. Tämän jälkeen paperi kuumennetaan helpoiten sähkölevyllä, mitä olen itsekin ennen käyttänyt. Tässä talossa on kuitenkin induktiotaso, joten jouduin keksimään vaihtoehtoisen menetelmän. Tähän olis kyllä ihan oikeesti olemassa laitekin, mutta vielä ei oo tullu sellasta hankittua, joten jotain piti keksiä.
Itse käytin silitysrautaa kuumentamiseen. Paperi ei saa missään nimessä osua siihen, mutta oltuaan tarpeeksi kauan lämmössä, jauhe sulaa kiinni musteeseen ja siitä tulee kohopintainen.



Noiden lappusten reunat tuputtelin vielä sormituputtimella tuolla Distress-värillä, mutta siitä en huomannut ottaa kuvaa.

Seuraavaks alkoikin sitten korttien koristelu.
Vasemmanpuoleinen purkki, Dimensional Magic on aika uusi tuttavuus.
Sillä pystyy luomaan läpinäkyvän kohopinnan.
Liguid Pearls tekee kimalletäplistä helmiä.
Glitterjauhe on pelkkää kimallusta,
ja tuo alimpana oleva on joku vanha putkilo Fun Liner Glitter, missä on sekä liima että kimalle samassa.


Tässä alla on käytetty Dimensional Magicia. Jos nyt tekisin toisin, olisin laittanut sitä johonkin muuhun kuin suoraan korttipohjaan. Veti pohjaa kuivuessaan hieman kuprulle, mutta muuten on aivan loistava aine. Esimerkiks pieniä perhosia oon koristellu tolla kokonaan...


Pinnan ollessa vielä aivan märkä ripottelin siihen glitteriä.


Seuraavaks koristelin Fun Liner Glitterillä tuollaiset kiemurat.
Olis ollu mielestäni kauniimpi, jos se olis jääny tollaseks kohopintaseks, mutta liima kuivu lähes olemattomiin ja vain kimalle jäi näkyviin.


Ja sitten vielä helmiä Liguid Pearlsilla.
Aivan ihana tuote. Ei tarvi hermoilla joidenki pienenpienenpienten helmitarrojen kanssa.


Valmis kortti näytti siis hyvin valkoiselta tänä vuonna. Vielä pienet viimeistelyt tein tuolla harmaalla ProMarker-tussilla. Se leviää kauniisti paperille eikä jätä "piirustusjälkiä".


Onkos täällä muita askarteluun hurahtaneita? :)



12 kommenttia:

  1. Aivan ihana askarteluhuone<3 En ala, kun minulla ei ole tuollaista... Minä harrastan korttien askartelemista ja helmikorujen tekemistä, joten voit kuvitella että materiaalia riittää. Jospa tästä postauksesta saisi intoa huoneen siivoamiseen;)
    Tuolit on kauniit, käyvät todella hyvin tuonne tilaan. Ja kauniita joulukortteja olet tehnyt:) Minä en vielä hurahtanut tuohon leimailun ihmeelliseen maailmaan, vaikka tekisi mieli kokeilla...
    Edellisen postauksen bloggauspaikkakin oli viihtyisä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. :) Tää huone oli kyllä mun vaatimuslistallani, ku alettiin rakentaa. Sitä en sit tiedä, jos lapsia on joskus enemmän, että mihin niille tehdään oma nurkka. Tästä en kovin helposti haluis luopua. ;) Mutta siis, tuo huonehan ei koskaan näytä tuolta, koska aina on jotku tavarat levällään pöydällä tai kankaat pitkin lattioita. Nytkin on vaan lavastettuja kuvia, koska kaikkea tavaraa en oo vielä saanu järjesteltyä. ;) Ja tytölle on kovaa vauhtia kertymässä oma askartelutarvikevarasto, joten sille täytys kans keksiä paikka.

      Kokeilemaan vaan leimailua. Siihen nimenomaan hurahtaa. :D

      Poista
  2. Ihana huone! Mullekkin tulee kellariin jonkinlainen askartelutila!
    Selkeästi kerroit miten kortti on tehty (joka oli muuten kaunis). Mä en oo vielä hurahtanut korttien tekoon, ehkä vielä joku päivä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuossa mun askarteluhuoneessa ei kovin sottasia juttuja viitsi tehdä, että vielä sellanen nikkarointipaikka olis tarpeen. Nyt oon tehny maalailuja ym. lähinnä ulkona tai varastossa. Mulle toi korttien tekeminen oli kyllä varsinkin raksa-aikana sellasta terapeuttista tekemistä. Eipä oo vaan tullu tänne postailtua niistä... Suosittelen kyllä lämpimästi hankkimaan korttiaskartelutarvikkeita. Se on kivaa ja saa olla luova! :)

      Poista
  3. Voi, mikä muutos tuoleissa, aivan ihanat tuli uusista!!!
    Taisinpa saada juuri vinkin omienkin tuolien ehostukseen sitten joskus:) Kiitos vain!
    Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Mullakin tuo projekti hieman kesti. Tuolit oli maalattuna jo pitkän aikaa, mutta sitten ku piti kaivaa se ompelukone esiin, ni homma jäi. Tykkään siis kyllä ihan ompelustakin, mutta se vaatii aina oman inspiraationsa. :) Aurinkoista viikonloppua myös sulle, Sari!

      Poista
  4. Aivan ihanan näköiset tuolit, kertakaikkiaan <3

    VastaaPoista
  5. Voi Riina, kyllä sulla on inspiroiva ja kaunis askarteluhuone!:) Niin hienosti olet tuolit tuunannut ja kortit ovat upeita:)
    ihanista sunnuntaita sulle toivottelen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3 Koskas rouva tulis ihan livenä katsoon? :) Me meinataan mennä esikoisen kans tänään ekaa kertaa elokuviin. Leppoisa sunnuntai siis. Eilen oltiin isännän kans aviolittopäivässä ja oli mahtavaa! :) Nyt meen vaihtamaan aulan verhoja. Rentouttavaa sunnuntaita teille!

      Poista
  6. Upea askarteluhuone. Minä olen ihan tumpelo askartelemaan. Ainoat, mitä jotenkin osaan tehdä ovat kranssit yms. Tuunasit hienot tuolit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kranssit onkin mulle vielä lähes vallan valloittamaton alue. Vaatii kyllä ihan omanlaistaan osaamista! :)

      Poista

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)