tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukuun tunnelmaa

Niin se vaan joulukuu alkoi.
Kovasti on pitänyt kiirettä eikä se tästä varmaan joulun lähestyessä paljon vähene.



Meidän olis tarkoitus viettää joulu ekaa kertaa omassa kodissa.
Yövieraitten varalle käytiin jokin aika sitten hakemassa tällanen levitettävä vuodesohva. Mahtuu sitten jouluvieraat nukkumaan. :)



Olkkariin vaihtui jouluisemmat verhot ja reki näkyy tuosta ikkunan takaa...


Pikkujouluksi haettiin metsästä pieni kuusi, jonka alle oli saunomisen aikana tonttu käynyt tuomassa tytöille paketit. :)


Askartelurintamalla ei oo suinkaan ollu hiljaista, mutta ei vaan oo ehtiny latailla kuvia tänne.
Tein joku päivä valmiista saippuamassasta tuoksusaippuoita, sekä jouluisia että vähän muitakin. Voi sitten viedä vaikkapa tuliaisina kavereille...


En tiedä, onko kenelläkään muulla koskaan kiire, kun on lähdössä jonnekin, mutta meillä on usein. Lopultakin keksin laittaa vessaan kellon. Yleensä siellä alkaa aina panikoida kiirettä, mutta nyt ainakin tietää, mitä se kello on, eikä tarvi juosta kesken meikkaamisten kelloa katsomaan. :)




Löysin tällaisen ihanan saapasasetelman. Kun toin sen kotiin, esikoinen ihasteli kenkiä: "Äiti, sä ostit mulle ihanat kengät. Saanks mä heti koittaa niitä?" ja alko vetää tossuja pois jaloistaan. Valitettavasti nää saappaat ei nyt ollu kyllä tytölle. :)


Joulukalenteri-idea valittiin esikoisen kanssa yhdessä. Lueskelin Jeanne d´arc Livingin lehteä, ja siellä oli tehty heinäseivästikkaisiin tällainen pakettikalenteri.


Söpöjä paketteja pitsinauhoilla sidottuna. Ihan kaikkia 24 pakettia en siihen heti kerralla laittanut, mutta täytyy niitä siihen pian väkertää vielä lisää... Kauniita yhteen sopivia lahjapapereita ja vähän pitsinauhaa ja numerolaput...


Jostain lehdestä tai blogista nappasin idean mukaani, mutta en kyllä yhtään enää muista mistä.
Joka tapauksessa siinä oli tehty vanhasta puumitasta tähtiä.
Mulla oli kaapissa odottamassa yks vanha puumitta, ja siitä taittelin pianon päälle tällasen.


Pienet valot ympärille ja enkelinsiivet roikkumaan... Tuli mielestäni aika kiva.


Pienempi neiti kasvaa ja touhuaa jo kovasti.
Ikää on parin viikon päästä jo 10kk.
Hyvin saadaan isosiskon legorakennelmat jo rikottua. ;)



Pari päivää sitten saatiin mummolasta muutama ihana villamatto. Olivat juuri meidän sävyjä ja yksi pääsikin tähän alakerran eteisaulaan...


Keittiöstä vielä pieni kuvapläjäys. :)



Punanen on mun mielestäni kyllä niin joulun väri. Vaikka paljon on hienoja joulujuttuja valkoisenakin, ni ei joulu oo joulu, jollei johonkin saa myös sitä punaista... :)




Kuistillekin laitoin tuolin päälle vähän joulujuttuja, kun mitään hyllykköä ei siellä vielä oo...



Loppuun vielä mielestäni hyvin onnistunut pikainen tuunaus.
Kyntteliköt on niin must juttu joulussa, mutta nuo vanhat keltaisen puun väriset kyntteliköt ei vaan iskeny. Kaapista purkki mattaharmaata suhumaalia, ja kas, kuin uusi kynttelikkö. Höyhenistä vois tehdä vielä jotain mansetteja tai köynnöstä lamppujen juurelle... Ennen maalaamista kannattaa teipata valkoiset osat ja johto huolellisesti. :)


Ihanaa joulukuuta sinulle! 

8 kommenttia:

  1. Teidän koti on kyllä aivan UPEA!! Ihania tuunauksiakin olet tehnyt :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä Riina niin oot mun tyttöni tuossa joulun väriasiassakin:) ripaus punaista pitää aina olla.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana koti! Silmääni pistivät nuo saippuat. Miten niitä mahdoit valmistaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Postailtavaa oli kerralla niin paljon, että jäi saippuasepustukset vallan kirjottelematta. :) Nuo on tehty siis ihan valmiista saippuamassasta, jota ostin Sinooperista. Tavallista massaa ja oliiviöljypohjaista massaa. Jouluiseen saippuaan laitoin joistakin mausteista tuoksua ja toiseen sitten ihan saippuatuoksua. Kuviollinen palasaippua on tehty muotilla, mutta muissa on käytetty saippualeimasimia. :)

      Poista
    2. Kiitos. Olisi tosiaan kiva antaa jollekkin joululahjaksi :)

      Poista
    3. Olepa hyvä. :) Silikonisia muffinimuotteja oli käytetty muutamassa, ja muutaman tein ihan maitopurkkiin ja leikkasin veitsellä sopivan kokoiseksi. Valmistuvat kyllä aika nopsaan. Saippuamassa kannattaa pilkkoa pieneksi ja sulattaa vesihauteessa... Ideoita näihin on kyllä netti pullollaan, ja melkein mitä vaan voi kokeilla. Kaurahiutaleita laitoin myös joihinkin, jotta sai hieman kuorivaa rakennetta saippuaan... :)

      Poista

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)