maanantai 16. joulukuuta 2013

Jouluisia askarteluja

Kiirusta pitää. Muiden blogeja ei meinaa ehtiä ees vilkasta, eikä tänne omaankaan oo liian usein tullu postailtua... Kaikenlaista touhua riittää.
Meillä pitäis olla keskiviikkona talon lopputarkastus, joten viimeisiä töitä yritetään tehdä, jotta kaikki olis kunnossa kahden yön päästä. 
Pienempi neiti vaan ei tänäänkään oo antanu äidin tehdä muuta kuin kannella sylissä. Lieneekö taas vaihteeks hampaita tulossa...?


Elämäni ekan piparkakkutalon väkersin joitakin päiviä sitten. Kaavat on vähän mukailtu netistä löydetyistä kaavoista. Katto on pikeeristä, joka sekin oli ihan uus tuttavuus. Kinuskikissalta löysin kuitenkin hyvät ohjeet siihen. Se on mun luottosivustoni leivontaan liittyvissä asioissa!
Talon päälle on ripoteltu elintarvikkeisiin soveltuvaa kimalletta luomaan pakkasen vaikutelmaa... :)


Tänään innostuin päikkärien aikana kokeilemaan puolukanvarvuista kranssia...
Sakset ja vati mukaan ja pihalle...


Rautalangasta kehikko ja siihen sidoin ohuella rautalangalla varpunippuja. Esikoinen laittoi äidille valmiiks 4-5 varpua aina nippuihin, ni saatiin yhdessä askarrella. :) Vielä kun olis ollu vihreetä rautalankaa, ni ei olis erottunu yhtään...


Ensimmäisestä ei tullu kovin siisti, mutta se kelpas kuitenkin esikoisen huoneeseen...Toinen onnistukin sitten jo paremmin, ja nyt kun tekniikka alkaa hahmottua, vois käydä hakemassa muutaman vadillisen lisää varpuja. ;)


Sinne se pääsi keittiön ikkunaan... Siivet ostin Vapriikista. Olin sellasia jo suunnitellu tilaavani netistä, mutta kun osuivat kohdalle vieläpä kohtuulliseen hintaan, ni mukaan ne oli saatava... :)


"Joulun enkeli kuunteli, hiljentyi.
Satoi kultaa kun kuuli sydänten kieltä.
Pieni enkeli lensi ja piiloutui,
jakoi siivillään hipaisten joulumieltä."2 kommenttia:

  1. Kauniit nuo siivet, ja sopivat hyvin keittiön baarituolien kanssa. Ja hyvin on onnistunut ensimmäinen piparitalosi. Meillä tehtiin Muumipiparitalo.

    VastaaPoista
  2. Mummi täällä taas melkein kyynel silmäkulmassa ihaillen katselee teidän jouluisia puuhia ja omia jouluenkeleitä:)

    VastaaPoista

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)