perjantai 26. heinäkuuta 2013

Huh, hellettä!

Vaikka se onkin niin ihanaa, että on lämmintä, niin sanonpa vaan, että ei se näitten pikkusten kanssa oo kovin hauskaa. Varsinkaan, kun siihen helteeseen yhdistetään rakennusmelu, viikko sitten saatujen rokotteiden sivuvaikutukset, helteiden aiheuttamat hikinäpyt ja näistä johtuen huonosti nukutut unet. Ei oo sitten muuten kenelläkään hauskaa!



Kyllä on huudettu ja itketty, eikä oikeen edes tiedä, mikä se päällimmäinen syy on.
Pikkunen on löytäny vissiin vieläpä varpaansakin, kun niitä niin koitti maistella, ja sen lisäks pari päivää sitten käänty selältä mahalleen. Yötkään ei oo viime aikoina niin kovin häävisti menny, että on siinä äidin pinna katkeamaisillaan, kun esikoinen pärähtää temppuineen paikalle...

No tänään onneks isäntä suostu lopettamaan (lue: joutui lähes pakon edessä lopettamaan) työt vähän aiemmin, ja lähdettiin tuohon muutaman kilsan päähän järven rantaan uimaan. Kyllä se sentään hetkeks helpotti. :)

Iltanukutusten lomassa kuvailin autotallin katolla paistattelevia räystäspääskyjä. Aamulla niitä oli ollu langalla kuuskymmentä! Ei ihme, ettei hyttysiä oo paljo näkyny. Sopii mulle! :)



Kirppistely on yks mun lempiharrastuksista. Jokin aika sitten löysin ihanan käsin virkatun sängynpeitteen. Olin pitkään haeskellu uutta päiväpeittoa meille, mutta tuon löydettyäni muutin suunnitelmaa.

Vanha peitto alkoikin näyttää ihan siedettävältä, kun heitin tuon virkatun peiton sängyn päätyyn kaksin kerroin torkkupeitoksi. Ja tuo kattokruunukin siirtyi nyt ainakin toistaiseks makkariin. Se on kierrelly jo vähän siellä ja täällä, kun en oo vielä osannu päättää sen paikkaa. :)


Kävin muutama päivä sitten kirppiskierroksilla äitini kanssa. Bongasimme lähistöltä piha-/antiikkikirppiksen, jossa oli myynnissä erään ruotsalaisen liikkeen tavaraa, niin uutta kuin vanhaakin. Sieltä matkaan tarttui tuo ihana kakkulapio ja pieni tarjotin sekä pari pyöreää patinoitunutta tarjotinta.


Ostin myös tällaisen ihanan vanhan nuottivihkosen koristeeksi, mutta voi olla, että käytän sivuja myös johonkin askarteluun...


Samasta paikasta ostin myös tämän kulhon. 

Paluumatkalla poikkesimme tuossa mun uudessa "lempparilähikaupassa". :D Jokusen kilsan päässä on sellanen vanhan tavaran sekamelskakauppa. :) Se on ollu siinä jo sillon, kun olin lapsi. Muistan usein katselleeni sen mainoskylttiä mummulareissuilla ohikulkiessa, mutta vasta nyt pääsin ovesta sisään. :) Ja siellä sitä oli jos jonkinlaista tavaraa!!! Aivan varmasti poikkean toistekin. Sieltä mukaan tarttui nämä pari wanhaa hengellistä kirjaa. Tekstikin on ihanaa fraktuuraa. Vinkkinä muuten, jos ostaa tällaisia vanhoja lehtiä tai kirjoja, ne kannattaa laittaa pakastimeen vaikka pariks vuorokaudeks, niin eipä sitten ainakaan tuo mitään ötököitä tai hajuja mukanaan. Nää nimittäin haisi sellaselle tunkkaselle, mutta haju väheni huomattavasti pakastinreissulla...



Ja sitten uusin rakennuskohde. Muistanet aiemmista kuvista tuon ruskean metallipalkin, joka kulkee talon halki. Siihen on ollut sitten niin monenmonta suunnitelmaa, ettei oo meinannu perässä pysyä. Tarkoituksena on koko ajan ollu, että se näyttäis vanhalta hirreltä, mutta toteutus on teettäny melkeinpä harmaita hiuksia. On mietitty aidon hirren kaivertamista ontoksi, styroksihirren liimaamista ja ties mitä. 

Lopulta sitten päädyimme tähän vanhaan lautaan, jota laitettiin ennen portaita niihin kantaviin tolppiin...
Muutimme, ja aloimme haistella, että jostakin tulee paha haju. Syyksi selvisi sitten nämä vanhat laudat, jotka oli kyllä etukäteen haisteltu moneen kertaan ja todettu kelpaaviksi. Lämmin ilma kuitenkin aiheutti hajun... Ei muuta kuin uutta ideaa kehiin...


Onneksi saimme isännän velipojalta vinkkiä kelopuun värisestä puuöljystä. Ei muuta kuin kauppaan, velipojan luo höyläämään mallipala ja öljy testaukseen. Bingo! Täsmälleen lattian sävyistä, joten siitä sitten päätettiin tehdä nuo tolpat ja "hirsi". Tänään saatiin lopulta kaikki laudat paikoilleen. Nyt näyttää aika harmoniselta kokonaisuudelta. :) Takan taustaseinäänkin saatiin kulmalistat asenneltua...


Tällaista tänään. Nyt on ollu jopa tunnin hiljaista, jollei lasketa, että tuo mies häärii tuolla ulkona sadevesikourujen kanssa... :)

Kiva, kun jaksoit taas lueskella näitä tarinoitani. :)
Tykkäisin kovasti, jos jättäisit jonkin puumerkin kommenttilootaan. :)
Kuulemisiin.

9 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! Meillä on vanha talo, niin että eipä tommosta huomais, jos jotain vanhaa tois sisälle, mistä tulis tunkkaista hajua. Paitsi kerran tuotiin sellainen penkki, jota oli varmaan käytetty moottori(saha)n tms. huoltohommissa. Siitä ei lähteny öljyn haju mihinkään. Oli pakko raahata se takas ulkorakennukseen. Sulla on hiukan romanttisempi maku kuin mulla. Ajattelin just tänään, että mun sisustusmaku on koko ajan muuttumassa pelkistetympään suuntaan. Kaikki kirppareilta ja vinteiltä haalitut vanhat esineet siirtyvät vähitellen kaappiin - ja silmä lepää. Mä oon varmaan tulossa vanhaksi, laiskahan mä olen aina ollut. En jaksa enää siivota, tuunata ja järjestää? T. Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! :) Mä luulen, että muotisuuntauskin on enenevässä määrin pelkistetympää kohti, mutta meille (molemmille!!) tää romanttisempi versio on se omin juttu, erityisesti maalaisromanttinen, ah. <3 :) Huomaan pikkuhiljaa tyylisuunnan hiipivän myös tonne vaatehuoneenkin sisälle. :) Esimerkiks asuntomessut jäi meiltä poikkeuksellisesti väliin, kun ei ollu mitään kiinnostavia...

      Poista
  2. Upeita löytöjä teit pihakirppikseltä! Mä taisin käydä samaisessa paikassa ja saldona matkaa lähti kaksi kynttilänjalkaa:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sieltä olis kyllä löytäny vähän kaikenlaista, mm. ihana vanha Singer 50e! Mut jätin sen sitten kuitenkin jollekin toiselle, kun en heti keksiny sijoituspaikkaa... :)

      Poista
  3. Hei Riina!
    Hieno koti ja mukava blogi siulla! Meidän koti on vasta valmistumassa :-) Ehtisitkö jakamaan saamasi vinkin kelopuun sävyisestä puuöljystä? Kenen tuote ja mikä sävy? Tuo saattaisi istua meidän hirsitaloon.
    Kyselee,
    Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. :) On aina kiva saada ja jakaa vinkkejä. Tuo puuöljy on siis Tikkurilan Kaluste- ja terassiöljy Valtti kelonharmaa. Oon tosi tyytyväinen sen sävyyn. Sopii hyvin esimerkiks harmaan rottingin kanssa... Mikäli seinäpintoja sillä käsittelee, niin kannattaa huomioida, että on ulkokäyttöön tarkoitettua, ni haisee levityksen jälkeen hirveästi, mutta kun antaa tuulettua tarpeeks, ni haju kyllä lähtee. Meillä käsiteltiin laudat ainakin viikkoa aiemmin, kun niitä sisälle tuotiin, mutta eivät sitten enää haisseet... Kyllä suosittelen ainakin testaamaan. :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! En olisi ensimmäisenä tuota tuotetta tajunnut testata :-) Pitääpi rautakaupassa tsekkailla vaihtiksia.

      Poista
  4. Onpa ihana tuo virkattu sängynpeitto! Mä aina kateellisena katselen muiden tekemiä hienoja löytöjä, kun en ikinä itse löydä mitään kivaa:( Johtunee kyllä varmaan siitäkin kun en ikinä käy kirppareilla ;)

    Tosi kauniita nuo sun asetelmas, ihania pieniä yksityiskohtia sisustuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Löysin just eilenkin kirppikseltä virkatun peiton, mutta se oli keltanen, ja olis kyllä tarvinnu sitten värjätä. Oli myös aika raskas, enkä heti keksinyt käyttöä, joten pystyin ohittamaan sen. ;)

      Tykkään kovasti laittaa kaikenlaisia asetelmia ja muutella niitä ajankohdan mukaan. :)

      Poista

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)