perjantai 12. kesäkuuta 2015

Ensimmäinen vuosi, kun omenapuut kukkii ja ruoho vihertää

Tää kevät on ollu ihanaa katsella, kun pikkuhiljaa piha alkaa kukoistaa.
Viime kesänä oli pihassa sellaset myllerrykset, että ei voinu keväällä katsella ruohon vihertymistä, mutta tänä keväänä tilanne onkin jo toinen.


Yhtä ihanaa on myös ollut katsella, kun viime kesänä istutetut omenapuut kukkii valkoisenaan.


Nuppuja oli aivan valtavasti, ja viileiden säiden vuoksi puut olikin pitkään vaaleanpunaisia, kun kukat oli nupullaan.


Kiviaidalle istutetut kivikkokukat on selvinny ekasta talvestaan...Kiviaidalle laitettiin myös tuollainen kaariportti. Sen molemmin puolin istutin köynnösruusut (New Dawn), jotka toivon mukaan kiipeilevät tuossa kaaressa...Tänään on ollu eka vähän lämpimämpi päivä. Tuli jopa sellanen ajatus mieleen, että tarviskohan orvokkien kaveriks hankkia jotain kesäkukkiakin... ;) Ajatuksen tasolla tosin edelleen olen...


Mikäli muistat viime vuoden kuvista, meidän pihassa sisäänkäynnin toinen puoli on kokonaan paljasta kalliota. Sen siistiminen jäi viime vuonna vielä vähän kesken, sillä ideat loppuivat.
Nyt ostin riippuvan koristeomenapuun, ja istutin sen tuonne kallioiden väliin jäävään kuoppa-alueeseen. Saa nähdä, onko liian kostea paikka, jos vesi makaa siinä kauheesti, mutta kokeiltava ainakin on.
Koristeomenapuun juurelle istutin vaaleanpunaisen kärhön. Myyjä antoi hyvän vinkin, ja mä tein työtä käskettyä. :)
Ehdotti, että kun laittaa kärhön, saa puuhun vielä "toiset kukat" myöhemmin kesällä. Nyt sitten vaan odotan, että kärhö kasvaa, ja alkaa kukkia...
Puuliiterin edustaan kylvettiin ruoho, mikä on tän kuvan ottamisen jälkeen alkanut jo kyllä vähän vihertää...


Ja pihan rajalle ojan reunaan haaveilen hortensia-aidasta.
Rivi syyshortensioita, ja molemmissa päissä riviä norjanangervot...


Kas, tää on jäänyt kääntämättä oikein päin, mutta älkää antako sen häiritä. Siinä on mulla muistissa tuo lajike, jos sitä joskus tarvitsen... :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)