tiistai 29. lokakuuta 2013

Keksileimasimia!

Jopas on aikaa vierähtäny viime postauksesta.
Meillä on sairasteltu oikeen urakalla.
Onneks ehdittiin pieni lomareissukin tehdä viime viikolla.
Tänään käytiin pienimmän kans neuvolassa, ja oli onneks myös lääkäri paikalla, nimittäin molemmista korvista löyty tulehdus. Eka antibiootti siis aloitellaan tänään. Helpottavaa tietää, mikä pienellä on ollu vaivana. Eilen aamullakin oli kuumetta liki neljäkymmentä astetta, mutta eiköhän se tästä ala nyt helpottaa... <3


Kävimme parin yön reissun Turussa viime viikolla. Olemme molemmat opiskelleet siellä, ja nyt käytiin vähän lasten kanssa katselemassa vanhoja tuttuja nurkkia. Ihan pikkiriikkinen haikeus iski ainakin mulle, nimittäin se Turku-elämä oli sitä aikaa, kun saatiin isännän kans olla vielä ihan kahdestaan...
Mut enhän mä silti tätä nykyistä elämäntilannetta mihinkään vaihtais...

Käytiin moikkaamassa tuttuja ja sukulaisia. Tuliaisiks vietiin näitä ihania valkosuklaapikkuleipiä.
Näistä tuli mun lemppareitani heti ekasta kokeilukerrasta!


Ohjeen löysin ihanasta Ripaus tunnelmaa -blogista

Valkosuklaakeksit

200g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150g valkosuklaata todella pieneksi rouhittuna

1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää muna koko ajan vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Laita jääkaappiin tunniksi.
5. Kauli ja ota muotilla (esim. juomalasi) keksit.
6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. (Tosin meidän uunissa kesti vähän kauemmin.)

Kun pikkuleivät tuli uunista, painoin niihin keksileimasimella kuvion. Tuo Made with love -leimasin on hankittu Tigeristä. Oli mulle ihan uus tuttavuus koko kauppa, mutta onneks sellanen on avattu tuohon lähikaupunkiin. :)

Herkut pakkasin tällaisiin tuunattuihin peltipurkkeihin, askartelin nimilapun päälle ja kietaisin pitsinauhan ympärille. Tuliaiset valmiina. :)


Turussa tulikin sitten kierreltyä niin Ikea, Mylly, Skanssi kuin keskustaakin...
Aivan ehdoton lempparini on Ruskossa sijaitseva Loviisan aitta. Voisin vaikka asua siellä. Se on niin ihana paikka!
Esikoisellekin löyty uus lempparipaikka, nimittäin HopLop. Käytiin siellä ekaa kertaa, ja oli kyllä positiivinen yllätys. Kolmisen tuntia siellä painettiin hiki päässä. Hauskaa oli se, että myös aikuiset pääsivät touhuihin lasten kanssa. Pienillekin lapsille oli oma paikkansa.

Äiti pääsi laskemaan esikoisen kanssa tätä pomppulinnamaista liukumäkeä.


Seikkailulabyrintissä olimmekin koko perhe. Pienin pääsi pallomereen, ja äiti ja isi pääsivät vuorotellen esikoisen kanssa möhkimään tunneleita pitkin.


Ja pitihän sitä myös liukumäkeen päästä. ;)


Luulen, että Turkuun ei ole enää menemistä, jollei matkalla käydä myös täällä leikkimässä. Sen verran innostunut tuo neiti oli. :)

Kotiin palattuamme sain lopultakin keittiön verhot ommeltua. Eihän niissä kauaa mennyt, kun vain sai aloitettua. Ihan simppelit valkoiset pellavaverhot, joissa on alareunassa leveä pitsi. Toi kyllä kodikkuutta paljon.



Eilisille vieraille piti leipoa gluteenittomia herkkuja.
Tein mm. ihan perinteisen marenkikakun. Neljä valkuaista ja kaksi desiä sokeria kovaksi vaahdoksi. Uunissa 100 asteessa 1,5 tuntia. Väliin vatkasin kermavaahdon ja sekoitin joukkoon lime-valkosuklaarahkan. Koristeeksi kiiviä. Tuli mielestäni hyvä ja raikas. Ei mikään perus mansikkakermavaahtokakku... :)

Lisäks kokeilin gluteenittomista jauhoista tehtyjä pikkuleipiä. Näihin löysin ohjeen täältä.

Gluteenittomat pikkuleivät

250g voita
200g sokeria
1 muna
400g gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna voimakkaasti vatkaten.
2. Lisää lopuksi jauhot ja laita taikina jääkaappiin kovettumaan.
(Itse tein taikinan edellisenä iltana ja annoin kovettua yön jääkaapissa, ja leivoin pikkuleivät seuraavana aamuna, mutta varmasti tunti pari riittää.)
3. Kauli taikina ja ota muotilla keksejä. Tässä tapauksessa tein suorakaiteenmuotoisia levyjä, paistoin ne uunissa ja leimasin paistamisen jälkeen.
4. Paista 170 asteessa 6-7 minuuttia. (Paistoin noin 10 minuuttia, mutta olisivat voineet olla pidempäänkin.) Ole tarkkana, etteivät pala.

Alkuperäisessä ohjeessa näistä oli tehty täytekeksejä, mutta itse en tällä kertaa kokeillut sitä.
Löysin nuo ihanat keksileimasimet Clas Ohlsonilta Turusta, joten olihan niitä heti päästävä kokeilemaan. Hyvin toimivat myös tähän taikinaan, vaikka gluteeniton on usein melko rapeaa...




Nyt pikkupotilas kaipaa hoitoa. 
Palaillaan...

2 kommenttia:

  1. Ompa sulla suorastaan valloittavia keksejä. Tosi kiva tuollainen leimasin ja niin kauniisti pakattukin. Mukavalta kuulostaa teidän lomanne.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihastuttavia keksejä! Mulla kotiutui pari viikkoa sitten postista tollasia keksileimasimia, mutta en oo vielä kokeillut. Täytyy varmaan viimeistään viikoloppuna kokeilla, sillä saan hyvän ystäväni ja hänen perheensä meille vierailulle:)

    Kauniit ja kodikkaat verhot olet ommellut:)

    Ihanaa syksyistä viikkoa sulle toivottelen!

    VastaaPoista

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)