maanantai 16. syyskuuta 2013

Tuunailua. Vihdoin!

Mä tykkään valtavasti näpertää käsin kaikkea pientä, mutta voi... Aikaa kun sais jostain siihen hommaan.
Tänään sitä kuitenkin sain järjestettyä...



Me käytiin eilen "ravintolassa". Iskä ehti piiitkästä aikaa tehdä herkkuruokaa: härän ulkofilettä pippurikastikkeella, paistetulla pekonilla ja lohkoperunoilla. Tykkään! <3


Ensin päivällä oli äiti-tytärlaatuaikaa uimahallissa, Hesessä ja kirppiksellä.
Illalla istuttiin koko perheenä pöydän ympärillä ja herkuteltiin. Pienin söi lähinnä omaa nyrkkiään, mutta meillä muilla oli vähän maukkaampaa ruokaa. :)



Ja sitten niihin tuunailuihin!
Eiliseltä kirppiskierrokselta löyty aarteita.



Siis voitteko uskoa, että nuo onnettomat peltipurkit veti mua puoleensa.
Eka löysin ton ison Jyväshyvä-purkin ja sitten nuo punaset. Vielä enemmänkin olis ollu, mutta en kehdannu marssia niitten kaikkien kanssa kassalle. :)

No, kuten arvata saattaa, mulla oli niistä visio jo löytäessäni!

Purkki harmaata suhumaalia oli tuolla odotellu testausta jo monta kuukautta.
Ihan pelkkään maaliin en tuunailua ajatellu jättää, vaikkakin ilme muuttui valtavasti!



Tällä tekniikalla oon tuunaillu ennenkin kaikenlaista mm. lamppuja.
1. Ensin siis maalaus.
2. Tulostin täältä kuvia lasertulostimella tavalliselle paperille. Huomaa, että tekstit pitää tulostaa peilikuvana.
(Muistutuksena, että omaan käyttöön kuvia saa tulostella mistä tahansa, mutta esim. myyntiin tehdessä onkin sitten oltava jo tarkempi, mistä on kuvansa tulostellut, jottei rikota mitään sääntöjä...) :)

Tulostettuihin kuviin piirsin takapuolelle pystysuoran viivan, jotta osaan kohdistaa sen. Purkkiin tein myös merkin, johon kuva kiinnitetään.
3. Varsinaisen kiinnityksen tein Art Mediumilla, jota saa askarteluliikkeistä ja netistä...
Sivele koko kuvapuoli tarkasti siveltimellä.

4. Sitten onkin vuorossa vaikein vaihe. ANNA KUIVUA! :)
Itse en millään malttaisi odottaa, että aine kuivuu, mutta taas jouduin kärsimään hätäisyydestäni. Tulostinmuste irtoaa mukana, jos Art Medium ei ole ehtinyt kuivaksi asti...

5. Kun työ on kuiva, kostuta reilusti vedellä ja hiero tulostuspaperi varovasti pinnasta pois.
Jäljelle jää tulostimen muste ja tuo Art Medium, joka liimaa musteen kiinni.

6. Tämän jälkeen työ on valmis.
Itse tein tällä kertaa vielä niin, että suihkutin kuvan päälle (osittain hätäisyydestä johtuen) mattalakkaa, ja sen päälle vielä hieman oikein kevyesti harmaata sprayta.


Tällaisia niistä onnettomista purnukoista sitten tuli. :)






Mun mielestäni niistä tuli aivan ihastuttavia!
Aluks siellä kirppiksellä ajattelin, että no, jos näistä sais vaikka askarteluhuoneeseen jotain säilytysrasiaa, mutta nyt kun ne tuossa keittiön pöydällä on koko ajan silmien edessä, en mitenkään malta viedä niitä kauas. :)
Ja koko lysti maksoi siis yhden sprayn, hiukkasen Art Mediumia ja nuo purkit. Alle kympillä neljä ihanaa rasiaa...
Mitäs pidätte? :)

9 kommenttia:

  1. Mahtavia tuunailuja ja todella upea muodonmuutos. Näitä voisi tehdä itsekin. Kiitos siis vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja ilman muuta, vinkki oli jaettu käytettäväksi. :)

      Poista
  2. Vau! Tosi hienoja! Mä oon vähän harjoitellu spraymaalien käyttöä - ja epäonnistunut joka kerta. En malta maalata riittävän ohuita kerroksia ja sit tulee maalin valumajälkiä. Oon ostanut valkoista ja maalannut sillä, mut toi harmaa olis kyllä ihku. Minkä merkkistä ja mitä väriä toi sun käyttämäs on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mun mielestäni sprayt on helppoja käyttää, mutta tiedän kyllä totisesti mitä nuo valumajäljet on. :D Näistäkin piti ensin osasta tulla valkoisia, mutta valkoisesta jäi jostain syystä helpommin noita valumia. Niinpä niistä tuli sitten kaikista harmaita... Maalina on MASTON COLORmix Pohjamaali harmaa. Ilmeisesti purkki oli vaihtanu ulkonäköään, koska isännän tuomat uudet purkit oli vähän erilaisia... Niin, ja siis tuo harmaa on mattapintainen ja johtuneeko sitten siitä, että on pohjamaalia, ei kyllä kovin helpolla tullu valumia. Kokeile. :)

      Poista
  3. Oioioi miten kauniita purnukoista tulikaan!
    Mulla on Art Medium vielä odottelemassa kaapin pohjalla! Kuvatkin on jo tulostettu, vaan purnukat puuttuu!

    Niin ja nälkä tässä tulee kun katselee kuviasi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! :) Meen tarvis pitää kyllä jotain yhteisiä askarteluiltoja, kun on niin samoja ideoitakin. :) Tää on siis sama tekniikka, millä joskus tuunasin sen posliinisen lampunjalankin.

      Joo, toi H:n tekemä kastike varsinkin on niiiin herkkua! Voisin syödä sitä vaikka pelkästään. :)

      Poista
  4. Ai niin, ja piti vielä eilen laittaa, että toi oma askarteluaika... *huokaus* Matilda on nyt 10 kk ja menee kauheaa kyytiä pitkin kämppää ja syö kaiken, mitä löytää: kivet, savimöykyt ja ruohonkorret, joita neljän perheenjäsenen kengissä ulkoa kulkeutuu, vessaharjaa tai tiskikoneen likaisia aterimia pitää maistella aina, kun tarjoutuu tilaisuus jne. Se nukkuu ehkä tunnin silloin, toisen tällöin, ja sekin aika mulla menee silittämiseen tai muuhun sellaiseen, mitä Ei Vaan Voi tehdä silloin, kun se on hereillä. Sit meillä on toi remppakin ihan vaiheessa. Että eipä oo tullut paljon käsitöitä/askarteluja/tuunauksia tehtyä. Blogikin ollut aika vaisu huhtikuun jälkeen. :( Mut kai sitä sit taas ehtii, ku noi remppatouhut vähenee ja lapset kasvaa ;) Kiitos vastauksesta maaleihin liittyen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Mulla on odottanu kangaspaketti kuukauden verran AVAAMATTOMANA! Hyvä kun enää muistan, mitä ostin ja mihin tarkoitukseen... :) Mut kyllä mä ainakin uskon siihen aikaan, jolloin ehtii tehdä kaikkea. :D Meillä ainakin O on innolla mukana kaikessa, mitä teen. Ehkä välillä turhankin innokas, koska sitten aika meneekin usein tytön auttamiseen, ja omat inspikset jää odottelemaan... Meilläkin kyllä kohta kontataan, että voi olla vielä vaikeempaa pian. :)

      Poista
  5. Aivan ihanat askartelut! Alkoi heti sormet syyhyämään=)
    Tiina L

    VastaaPoista

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)