maanantai 14. tammikuuta 2019

Olipa kerran pitkät päiväunet...

Tänään pienimmäinen veteli seurakunnan perhekerhon jälkeen niin pitkät unet, että ehdin muiden hommien ohessa tehdä hänelle paidan ideasta toteutukseen.



Jokin aika sitten näin jossakin, kun joku oli tehnyt upean kuvion ompelukoneella paitaan. Totesin, etten itse mitenkään kykenisi tekemään sellaista. No, ei montaa päivää kulunut, kun löysin itseni yrittämästä vastaavaa... Tuota ohjetta asiaan en enää löytänyt, mutta päätin kokeilla ihan "kotikonstein". Tulostin netistä kivan kuvan ihan tavalliselle paperille ja ompelin viivoja pitkin.


Sen verran muistin ohjeesta, että ohuelle kankaalle kannattaa silittää tukikangas. No se olisi tämän collarinkin kanssa varmasti helpottanut, mutta onnistui tuo kohtalaisesti ilmankin. Ohjeesta muistin lukeneeni myös, että paininjalka kannattaa ottaa irti, mutta silti laskea vipu alas, jotta lanka kiristyisi normaalisti...

Leikkasin palan kangasta tietämättä, mitä siitä tulisi. Kun kuva oli ommeltu, ajattelin, että kyllähän tästä kokeilusta nyt jotain valmistakin täytyy tehdä. Niinpä leikkelin jotain paitaa mallina käyttäen siitä tällaisen pitkän tunikacollarin.


Reunoihin laitoin harmaan resorin, joka sopi kuvan harmaaseen lankaan hyvin.



Ompelumerkit kruunaavat minkä tahansa ompeluksen. <3


Ja tässä koko kuva valmiissa paidassa. (Älkää antako kuolatahrojen häiritä. Pieni tekee kovaa vauhtia uusia hampaita.)


Kylkeen varmistukseksi, että äiti sen teki.





Tartu uusiin haasteisiin ja laita itsesi likoon. Se saattaa jopa yllättää sinut! :)


1 kommentti:

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)