sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Ensimmäinen "tilaustyöni"

Pikkuveljeni katseli tytöille tekemiäni collegepaitoja jo aikoja sitten, ja tuumasi, että hänelle vois tehdä tuollaisen kans.


No haasteita kun tarvii aina olla, ni siinä sitten saman tien otettiin miehestä mittoja ylös kaavoittamista varten, ja lupasin jossakin vaiheessa haasteeseen tarttua. Kun sitten myöhemmin tuo paita valmistui, se oli onnistunut kokemattomuuteeni nähden hyvin. Aikuisten vaatteita ei ollutkaan tullut ennen tehtyä kenellekään muulle kuin itselle, ja niitäkin melko vähän.

Pienimmäiselle tein samasta kankaasta bomberin vaaleanpunaisilla höysteillä. Ja toki housut piti asuun myös saada.

 

Velipojan paitaan tuli vinovetoketju.


Helman suhteen toiveena oli "sellanen samanlainen ku mulla on yhdessä paidassa". Hmm. Tuota paitaa en ollu tainnut koskaan livenä nähdä, ja kuvista yritinkin sitten arvuutella, minkälainen helma pitäisi olla. Ilmeisesti siitä tuli sitten melko liki oikeanlainen, sivuilta pyöristetty...


Collarin yläosa on vuoritettu, jotta vetoketjun ollessa auki näkymä on siisti. Vuorin ja päällikankaan välissä on kovikekangas, joka helpotti ompeluvaihetta todella paljon!Takakappaleeseen tein "koristeompeleen", jotta sain yläosaan käytetyn vuorin kiinnitettyä ilman, että koko takakappaletta tarvitsisi vuorittaa.


Veli oli tyytyväinen, ja mä sanoin olevani tyytyväinen jos paita joskus päätyy kaapista käyttöön. Ja kommenttien perusteella paita on todellakin päässyt käyttöön. Hyvä niin! :)

Paikallisilla käsityömessuilla olin tässä syksyllä.


Messuille tehtiin muun muassa tyttöjen kanssa Fimo Air -massasta tällaisia pakettikoristeita ja magneetteja.


Osassa on decoupage-tekniikalla siirretty servetistä kuvioita, osassa on 3D-koholakkaa ja glitteriä, osa ihan vain pelkkää massaa. Nämä menivät kivasti kaupaksi, varsinkin kun tytöt itse pääsivät niitä myymään.


Pipoja tein myös muutamia kappaleita.


Ja suosikkini olivat nämä softshellistä tehdyt fleecevuoriset vauvan kintaat.


Yksi kinnaspari on ollut meillä pienimmällä kovassa käytössä.


Kovasti on ompeluksia syntynyt, mutta tänne on tullut vähän hitaasti päiviteltyä. Yritän saada piakkoin muitakin julkaistua.


2 kommenttia:

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)