keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Meillä on kesäloma

Heissan!

Täällä on vietelty puolisentoista viikkoa lomaa, ja täytyy todeta, että se on mennyt ihan yhdessä hujauksessa! Touhua kun täällä aina riittää, oli loma tai ei...


Sain loistavan idean tulla ulos iltapalalle, kun lapset nukkuu, ja isäntä häärii rakennuspuuhissa - tällä kertaa huvimajaa pystyttämässä tien toisella puolen... Noh, tiedä kuinka loistava idea oli, nimittäin ei täällä yksin tarvitse olla. Ininää kuuluu korvan juuresta jatkuvasti. Ai niin, kesään kuuluu nuo hyttyset! ;)


Tulin kirjaamaan tänne ylös uuden reseptikokeilun. 


Mangojuustokakku

Pohja
100  g voita
1  dl sokeria
1  muna
2 1/2  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta

Täyte
2  prk  (à 200 g) maitorahkaa
2  rasiaa (à 200 g) mangotuorejuustoa
1  tl sitruunamehua
2 1/2  dl sokeria
1  rkl vaniljasokeria
1  dl perunajauhoja
5  munaa

Valmistusohje
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
3. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n (toimi myös isommassa vuoassa) irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Taputtele kakkutaikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

4. Yhdistä kulhossa kaikki kakun täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
5. Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

MANGOMELBA
1 prk säilykemangoa valutettuna
n. 100g tomusokeria
1 tl sitruunamehua
sopiva loraus hedelmäistä mehua

1. Soseuta mango, tomusokeri ja sitruunamehu tehosekottimessa.
2. Lisää hedelmämehua, kunnes soseesta tulee valuvaa, muttei liian löysää.
NAM!


Ihanan raikas kokonaisuus.
Vaikka kakku kuulostaa tuhdilta, se oli mielestäni kuitenkin aika kevyttä syötävää. Siis jollei kaloreista välitetä. ;)


Meillä on vasta pari kertaa syöty terassilla. Ei oo oikeen ilmat suosinu, mutta toivottavasti ne tästä lämpenee.


Tuohon lasiterassille sain hienon pöydän! <3
Miehen veljeltä saatiin viime vai peräti jo toissa kesänä vanha harmaa ovi. Tiesin heti, että siitä tulee pöydän kansilevy, mutta otti aikansa, että se sai jalat alleen. No nyt keväällä, kun oli tulossa enemmän vieraita, tarvittiin pöytäpaikkoja, ( jos olisi ilmojen puolesta voitu syödä ulkosalla), ja niin se pöytä valmistui. Isäntä suunnitteli ja toteutti. Kyllä se niin hyvin tietää mun makuni, kiitos! <3 


Vielä olis terassissa vähän laittamista. Lattian pintamateriaali on edelleen pohdinnassa. Isomman puuterassin kaiteet pitäis myös tänä kesänä nikkaroida.
Ja kun tota terassia löytyy useampi kymmenen neliötä, ni siinä riittää myös pesemistä ja öljyämistä. Sen aika koittaa heti, kun vaan talo saadaan maalattua.

Niin, täällä on isäntä viettänyt viime ajat taloa maalaten. Talossa kun on ollut vasta tehdasmaalit seinissä... Nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella. Mulla sen sijaan riittää noissa ikkunoiden pesuissa vielä monen monta tuntia hommaa...


Meillä on vietetty mun siskon häitä, kevätjuhlia ja ties mitä puuhia. Seurakunnan lastenleirin suunnitteluihin on vierähtänyt ekat lomapäivät, mutta eiköhän tässä ehdi vielä ottaa ihan lomankin kannalta.

Kuvia oon räpsinyt urakalla, ja toivonkin ehtiväni niitä tänne latailla näinä päivinä.
Kiva, kun poikkesit täällä taas! :)
Jätähän kuulumisia ja terkkuja käynnistäsi. :)

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa melko ihanalta tuo sun iltapalasi :) Ja ylpäristökin on tosi kohdillaan. Ihanaa loman jatkoa. Meillä alkaa reilun viikon päästä ja niiiiin kovasti odotan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga! :) Aurinkoista loman odotusta sinne. Toivotaan, että ne lomailuilmat nyt alkais. Täällä on ainakin tänään ollu ihana ilma!

      Poista
  2. Voi miten kaunis on tuo teidän terassi ja kesähuone!!! Nuo ruutuikkunat on kertakaikkisen upeat!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Hanna! :) Nuo ikkunat on kyllä ihanat, varsinkin nyt, kun sain tuon terassinurkan ikkunat pestyä. Kiva, kun ilta-aurinko paistaa just suoraan noihin ikkunoihin, ja niihin kertyy kaikenlaista töhnää ötököistä aivan hirveästi... :D Mut tänään ainakin voin niitä katsella hyvällä mielellä... ;) Ps. Jos ollaan juhannuksena samoilla juhlilla Keski-Suomessa, olis hauska nähdä ihan kasvotustenkin...

      Poista
    2. Ollaan juhlimassa juhannusta perinteiden mukaan torstaista sunnuntaihin! Olisi todellakin kiva tavata! Toivotaan parempaa säätä kuin viimeksi!!!

      Poista

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)