sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isänpäivänä

Meillä isänpäivä on kulunut rattoisasti kotosalla.
On vaan oltu ja lepäilty rauhassa oman perheen kera.


Meidän iskä ei oikeastaan pidä perinteisistä kermakakuista, joten en viitsinyt lähteä sitten edes sellaista väkertämään.
Sen sijaan marenki on kova juttu. ;)


Ollaan seurattu Koko Suomi leipoo -ohjelmaa, ja siellä muistin hiljattain olleen myös pavlovaa. Onneks nuo reseptit löytyy netistä. Täyte muodostui siitä, mitä kaapista löysin. :)

Pavlova

3 valkuaista
0,5 tl suolaa
210g sokeria (siro)
3/4 tl etikkaa
1 tl vaniljasokeria


täyte
2dl kermaa vatkattuna
1/2 pkt vaniljatuorejuustoa

koristeeksi
viinirypäleitä
granaattiomenaa
Marianne Crush


1. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon 1/3 sokerista ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jähmeää. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerit.
3. Kostuta paperi vedellä ja pane se pellille. Pursota marenki tähtityllalla paperin päälle noin 8cm halkaisijalla. (Pohja + reunat siten, että muodostuu "kulho")
4. Paista uunin keskiosassa 100 asteessa noin tunti. Marengin on oltava ulkopinnalta kuivaa, sisältä sitkeää.
5. Poista paperi ja anna jäähtyä.
6. Vatkaa kerma, lisää tuorejuusto/rahka/tms. Täytä marengit, koristele ja tarjoa.


Olivat kuulemma täydellisiä. ;)
Iskä sanoikin kahvipöydässä, että oli salaa toivonut saavansa marenkia.
Lapset oli leiponu hoidossa ihania keksejä isille. (Kiitos hoitotäti, hyviä olivat. :) )

Onnea vielä kaikille isille!
Ootte tärkeitä lapsillenne sekä lastenne äidille!

1 kommentti:

Kiva kommentti saa aina hymyn huulille. :)